Antibakteri

Kalayan kamekaran élmu sareng téknologi sareng ningkatkeun standar kahirupan manusa, paménta jalma pikeun bahan antibakteri sareng produk bakal terus ningkat. Dina raraga ningkatkeun kaséhatan manusa, ningkatkeun hirup sareng lingkungan kerja, panilitian sareng pamekaran anyar, efisiensi tinggi, henteu toksik, bau sareng antibakteri sareng sipat antibakteri anu kantos berpanjangan parantos lami janten panalungtikan anyar anu panas. Bahan antibakter pérak ngagaduhan ciri anu épisién tinggi, spéktrum lega, keracunan rendah, teu raoseun, lingkungan non-polutan, kaamanan sareng perlindungan lingkungan, sareng sajabana, sareng anu janten salah sahiji pilihan agén antibakteri anu munggaran.

Salaku nanomaterial, nanosilver gaduh pangaruh volume, pangaruh permukaan, pangaruh ukuran kuantum sareng pangaruh terowong kuantroskopik, sareng ngagaduhan poténsi pangembangan anu hébat sareng nilai aplikasi dina widang superconductivity, photoelectricity, antibacterial, sareng katalisis.

Dua jinis baktéri, Escherichia coli sareng Staphylococcus aureus, dipilih salaku perwakilan pikeun deteksi kualitatif sareng kuantitatif sipat antibakteri tina kolloid nano-pérak disusun. Hasil ékspérimén dikonfirmasi yén kolloid pérak nano anu diproduksi ku Hongwu Nano gaduh sipat antibakteri anu hadé ngalawan baktéri Gram-négatip, baktéri positip Gram sareng cetakan. Sareng pasipatan antibakteri awét.

Aplikasi utama colloid perak nano henteu dugi ka kieu:
Kedokteran: antibakteri sareng anti-inféksi, ngalereskeun sareng regenerasi jaringan;
Electronics: palapis conductive, tinta conductive, chip pack, electrode paste;
Kabutuhan sapopoé: anti statis, palapis anti baktéri / pilem;
Bahan katalitik: katalis sél bahan bakar, katalis fase gas;
Bahan pertukaran panas; bahan palapis éléktrroplasi.