Lubricating

Pamakéan bubuk tambaga nano salaku pelincir padet mangrupikeun conto panerapan bahan nano. Bubuk tambaga ultra-halus tiasa disebar dina sababaraha pelumas dina cara anu leres pikeun ngabentuk gantung stabil. Minyak ieu ngandung jutaan partikel bubuk logam ultra-halus per liter. Éta digabungkeun sareng padet pikeun ngabentuk Lapisan pelindung lemes ogé ngeusi goresan mikro, anu tiasa ngirangan gesekan sareng ngagem, khususna dina beban beurat, laju rendah sareng kaayaan geter suhu anu luhur. Ayeuna, aditif minyak pelumas kalayan bubuk tambaga nano parantos dijual di bumi sareng di luar negeri.