Pengenalan nanomaterial karbon

Pikeun lila, jalma ngan ukur terang yén aya tilu alotrop karbon: inten, grafit sareng karbon amorf. Nanging, dina tilu dekade anu kalangkung, ti fullerenes enol-dimensi, nanotub karbon karbon diménsi, ka graphene dua diménsi parantos teras-terasan, nanomaterial karbon anyar terus narik perhatian dunya. Nanomaterial karbon tiasa diklasifikasikeun kana tilu kategori dumasar kana konstrain nanoscale dina diménsi ruang na: enol-diménsi, hiji-diménsi sareng nanomaterial karbon dua diménsi.
Nanomaterial 0-diménsi ngarujuk kana bahan anu aya dina skala nanometer dina rohangan tilu diménsi, sapertos nano-partikel, klausa atom sareng titik kuantum. Éta biasana diwangun ku sajumlah atom sareng molekul. Aya seueur bahan nano-karbon karbon enol-diménsi, sapertos karbon hideung, nano-inten, Cano nano-fullerene, partikel nano-metal karbon-coated.

Carbon nanomaterial

Pas C60 parantos dipanggihan, kimiawan mimiti ngajajah kamungkinan aplikasina kana katalisna. Ayeuna, fullerenes sareng turunanna dina widang bahan katalitik kalebetkeun kana tilu aspék ieu:

(1) fullerenes langsung salaku katalis;

(2) fullerenes sareng turunanna salaku katalis homogen;

(3) Aplikasi tina Fullerenes sareng Turunanna dina Katalis Heterogen.
Partikel nano-logam karbon-coated nyaéta jinis anyar tina unsur nano-karbon-logam nuklé-diménsi. Kusabab watesan watesan karbon sareng pangaruh pelindung, partikel logam tiasa dipasrahkeun dina rohangan leutik sareng nanopartikel logam disalur di dinya tiasa kabentuk dina kaayaan pangaruh lingkungan luar. Jinis anyar nanomaterial karbon-logam dimensi anyar ieu ngagaduhan sipat optoelektronik anu unik sareng ngagaduhan sajumlah aplikasi anu sanés dina bahan médis, magnét magnetik, bahan peringatan éléktromagnétik, bahan éléktroda litium sareng bahan katalitik.
Nanomaterial karbon diménsi ngandung hartos yén éléktron bébas mindahkeun ngan ukur hiji arah non-nanoscale sareng gerak liniér. Wakil has sahiji bahan karbon hiji-diménsi nyaéta nanotub karbon, nanofibers karbon sareng anu sanés. Bédana antara dua tiasa dumasar kana diaméter bahan pikeun ngabédakeun, tiasa ogé dumasar kana darajat grafitisasi matéri anu bakal dihartikeun. Numutkeun kana diameter bahan hartosna:: D diaméterna sahandapeun 50nm, struktur kerung internal biasana disebut salaku karbon nanotubes, sareng diaméterna di kisaran 50-200nm, kalolobaanana ku lambar grafit multi-lapisan dibungkus, sareng teu jelas struktur Hollow sering disebut salaku nanofibers karbon.

Numutkeun derajat grafisisasi bahan, definisi nujul kana grafitisasi langkung saé, orientasi lambaran grafit anu berorientasi sareng sumbu tube disebut karbon nanotubes, sedengkeun darajat grafitinya rendah atanapi henteu aya struktur grafitisasi, susunan éta lembar grafit henteu teratur, bahan anu nganggo struktur kerung di tengah bahkan nanotubes karbon multi-témbok sadayana dibagi kana nanofibers karbon. Tangtosna, bedana antara nanotub karbon sareng nanofibers karbon henteu atra dina sababaraha dokumén.

Dina pamadegan urang, henteu paduli tingkat grafitisasi nanomaterial karbon, urang ngabédakeun antara nanotub karbon sareng nanofibers karbon dumasar kana ayana atanapi henteuna struktur kerung. Maksudna, nanomaterial karbon diménsi anu ngahartikeun struktur kerung nyaéta nanotub karbon anu teu ngagaduhan struktur kerung Atanapi struktur kerung henteu jelas nanomaterial karbon diménsi hiji diménsi.
Nanomaterial karbon dua diménsi: Graphene mangrupikeun wawakil nanomaterial karbon dua diménsi. Bahan fungsi dua diménsi anu diwakilan ku graphene parantos panas dina taun-taun ayeuna. Bahan bintang ieu nunjukkeun sipat unik anu luar biasa dina mékanika, listrik, panas sareng magnet. Sacara umum, graphene mangrupikeun unit dasar anu nyusun bahan karbon sanésna: éta ngalangkungan dugi ka fullerenes enol-nol, keriting kana nanotubes karbon hiji-diménsi, sareng tumpukan kana grafit tilu diménsi.
Kasimpulanna, nanomaterial karbon sok janten topik anu panas dina nanoni sareng téknologi panaliti sareng ngajantenkeun kamajuan panalungtikan penting. Alatan struktur unikna sareng sipat fisik sareng kimia anu alus teuing, nanomaterial karbon seueur dianggo dina bahan batré litium-ion, bahan optoelektronik, operator Katalis, sensor kimia sareng biologis, bahan neundeun hidrogen sareng bahan supercapacitor sareng aspek séjén.

Cina Hongwu Micro-Nano Technology Co, Ltd - cikal bakal industrialisasi bahan nano-karbon, mangrupikeun produsén domestik munggaran nanotubes karbon sareng bahan nano-karbon sanés pikeun produksi industri sareng aplikasi kualitas utama di dunya, produksi nano- Bahan karbon parantos diékspor ka seluruh dunya, répana hadé. Dumasar strategi pangwangunan nasional sareng manajemén modular, Hongwu Nano manut sareng berorientasi pasar, didorong téknologi, pikeun nyayogikeun pamenta para nasabah pikeun tujuanna, sareng ngadamel usaha-usaha anu tetep pikeun ningkatkeun kakuatan industri manufaktur Cina.

 


Waktu pos: Jul-13-2020