Bubuk Nano Silica-Hideung Karbon Hideung

Nano-silica mangrupikeun bahan kimia anorganik, umumna katelah hideung karbon bodas. Kusabab ukuran nanometer ultrafine kisaran 1-100nm kandel, ku sabab éta gaduh seueur sipat unik, sapertos gaduh sipat optik ngalawan UV, ningkatkeun kamampuan bahan sanés ngalawan sepuh, strengthing sareng résistansi kimia. Silica gaduh sababaraha aplikasi. Silika nanoscale nyaéta bubuk bodas amorf, non-toksik, teu raoseun, non-polusi, bentukna dina struktur bulat, nunjukkeun struktur kuasi-partikel sareng bolong flocculent, rumus molekular sareng rumus SiO2, leyur dina cai.

Mimiti, aplikasi palastik. Nyandak kaunggulan ngirimkeun, ukuran partikel leutik nanopowders silikon, anu tiasa ngadamel plastik janten langkung hampang, saatos nambihan film plastik polikyrén silika, anu tiasa ningkatkeun transparansi, kakuatan, kateguhan, résistansi cai sareng sipat anti-sepuh. Pikeun ngarobih olypropylene palastik biasa ka arah nano-silica ngajadikeun indikator téknis utama (nyerep cai, résistén insulasi, deformasi sésana komprésip, kakuatan flexural, sareng sajabana) anu dipiharep atanapi ngalegaan nylon 6 rékayasa plastik.

Bréh, dina aplikasi kosmétik. Nano-SiO2 mangrupikeun komponén anorganik anu kasaluyuan gampang sareng komponén kosmétik. Cai mibanda kaunggulan non-toksik, teu raoseun, sorangan salaku pangabisa bodas, refleksi ultraviolét, stabilitas anu saé, sareng henteu terputus saatos penyinaran UV, teu aya warna, sareng bahan-bahan rumus séjén tina réaksi kimia, anu ngalungkeun yayasan anu saé pikeun ningkatkeun layar kosmetik sunscreen.

Panungtungan tapi teu saeutik, pamakean bahan antibakteri. Bubuk silika nano nganggo inersia fisik, adsorption tinggi, biasana dianggo salaku pamawa dina nyiapkeun fungisida, nalika nano-SiO2 salaku pamawa tiasa diségélasi antimicrobial ion, antibakteri ngahontal tujuan penurapan, laporan tiasa dianggo dina cangkang kulkas, keyboard komputer. manufaktur jsb. Pikeun ngamangpaatkeun aréa permukaan nano-SiO2 anu ageung, struktur multi-mesoporous sareng kapasitas adsorption anu kuat sareng sipat fisikaokimia tunggal, ion pérak ionik sareng fungsina sanés anu dirancang pikeun seragam permukaan nano SiOX seragam, ngembangkeun suhu anu cekap, awét, tahan suhu. bubuk spektrum antimikrobial nano-antibakteri tiasa seueur dianggo dina alat, alat médis, bahan wangunan kimia, pakakas bumi, serat fungsional, plastik sareng industri sanésna.

Nano-silica, salaku salah sahiji anggota bahan nanometer, ngagaduhan arti anu penting pikeun kamekaranana. Studi nanomaterial parantos kéngingkeun seueur prestasi di rumah tangga, tapi aplikasi nano-SiO2 parantos dilaksanakeun, kalayan ulikan anu jero ngeunaan nano SiO2, ngalegaan bidang panerapan, satuluyna industrialisasi silika nano, bahan nano-silica ogé teu kalebet ngarahkeun langkung perhatian sareng pasti bakal dilegakeun prospek anu langkung ageung.


Waktu pos: Jun-03-2020